Enjoy.reismee.nl

Turkije-Jordanië-Syrië

Ons eerste verhaal, eerst maar eens uitleggen wat we nou precies van plan zijn. We hebben een half jaar de tijd, dus ruimschoots voldoende om alles op ons gemak te gaan bekijken. 

De planning is om eind maart 2010 te gaan vertrekken met onze 'Enjoy' (Nissan Navarra met opzetunit) richting Istanbul. De route is globaal Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Servië, Bulgarije en dan Turkije.

In Istanbul wonen Robert en zijn vrouw die wij hebben leren kennen via de huizenruilsite waar wij lid van zijn. Zij gaan eind juni voor 2 weken naar een bruiloft in Korea en wij gaan op hun appartement en poes passen. Wij gaan dus kennismaken met deze mensen op de heenreis.

Vanuit Istanbul rijden we naar Cappadocië, het schitterende tufsteenlandschap wat in midden Turkije ligt. Hier blijven we een paar dagen waarna we de reis vervolgen richting de Syrische grens. Hopelijk kunnen we vlot de grens over want we hebben al een visum voor Syrie en een Carnet de Passage voor de Enjoy. (dit is een doorvoerbewijs voor de auto)

We denken ongeveer een maand nodig te hebben om Syrië te bekijken en gaan dan naar Jordanië.

Waarschijnlijk komen we begin juni weer terug in Turkije want dan wordt het in de woestijnlanden wel erg warm. Dan verkennen we de Turkse zuidkust, waar we al diverse keren zijn geweest, maar kamperen zal toch een heel andere ervaring zijn dan in een all-inclusive hotel logeren. Dan richting Istanbul, daar blijven we 2 weken in het appartement.

Ondertussen zal het dan aardig warm zijn geworden en het hoogseizoen staat voor de deur, zodat wij de Zwarte zeekust en het onbekende oosten van Turkije gaan bekijken.

Hier hebben we dan ook zeer ruim de tijd voor. Als het hoogseizoen is afgelopen en de meeste toeristen weer huiswaarts keren gaan wij naar Kroatië. Dit land is weer helemaal terug op de vakantiekaart, dus hier moet je in highseason niet zijn. Dus dat wordt de maand september.

Dan zal het zoetjesaan weer tijd worden om huiswaarts te gaan, want Ton en Pierre blijven tot 1 oktober in ons huis.

Reacties

Reacties

mol

Veel plezier, lekker genieten en veilig en gezond weer terug komen. Hartelijk groet, Mol.

Lenny

Goede middag
Wat een feest voor jullie!!!! Geniet ervan!!
Hou me op de hoogte.
Dikke zoen
Lenny

Trudy en Hans

Beste Anne-Marie en Ad,

Eindelijk is het zover na vele en lange voorbereidingen. Julie website ziet er prima uit, onze complimenten. Wij wensen jullie heel veel succes, vele nieuwe ervaringen en een reis zonder zorgen en problemen.

groetjes Trudy en Hans

Jan en Joke van der Velden

Wij wensen jullie een goede en fijne reis met veel mooie reiservaringen en tot ziens.

Groetjes Jan en Joke

Monique en Jos

Wij houden van reizen, maar de avonturen die jullie ondernemen! Geweldig. Wat een avontuur en wat zullen jullie veel zien en indrukken opdoen. Heel veel plezier, geen pech en tot ziens in Nederland.

Monique en Jos

Loes

Hoi Ad & Anne-Marie,
Jullie zijn startklaar voor het grote avontuur. Ik en Wouter wensen jullie een schitterende reis zonder al te veel troubles en kom weer heelhuids terug in het Summerense. Wouter en ik gaan weer genieten van jullie avonturen. Heel veel plezier en tot over een half jaartje.

Groetjes van die andere Globetrotters uit Helmond,
Wouter & Loes

hetty verhoeven

hoi annemarie en ad,
eindelijk is het dan zover en gaan jullie beginnen aan de grote reis. Ik volg jullie graag. Zelf vertrek ik 5 april as. naar Syrie, Libanon en Jordanie voor 18 dgn. Ik wens jullie een fantastische tijd toe en volg jullie graag.
Pas goed op jezelf en goeie reis!! Groetjes Hetty.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!