Enjoy.reismee.nl

Profiel

Namen Anne-Marie en Ad

Datum vertrek: zaterdag 20 maart 2010
Datum terugkomst: vrijdag 01 oktober 2010

Momenteel in: Nederland

Over ons/onze reis

Hallo allemaal,

Wij zullen ons eerst even voorstellen:

Wij zijn Ad en Anne-Marie uit Someren Noord Brabant.

Ad is 61 en pas gepensioneerd en Anne-Marie is bijna 52 en vorig jaar december gestopt met werken in de bibliotheek. Aangezien reizen een grote hobby is van ons hebben we daar nu ruimschoots de tijd voor. Vorig jaar hebben we onze caravan verkocht en in plaats daarvan een Nissan Navarra pick up gekocht en een Tischer opzetunit. Deze mooie combinatie zal ons op heel wat mooie plekjes op de wereld brengen.

Er is het afgelopen half jaar al heel wat voorbereid voor deze reis. Ad heeft al aardig wat geklust aan de unit. Een inverter gemaakt, zodat we nu ook 220 stroom hebben als we alleen onze accu hebben en niet op een camping staan. Dan kunnen we toch onze accu's voor de camera opladen, de laptop en de boormachine om de unitpoten op te draaien enz.

Verder heeft Ad diverse plankjes en haakjes gemaakt, nieuwe accu enz. enz.

De Nissan heeft een grote beurt gehad en is nu nog in reparatie voor de blaasbalgen. Alles moet piekfijn inorde zijn want op zo'n lange reis wil je geen troubles.

Anne-Marie heeft (uiteraard blauwe) gordijntjes gemaakt. Anne-Marie en Cor hebben een heerlijk dekbed met overtrekken gedoneerd dus het ziet er allemaal heel gezellig uit.

Het is wel een heel verschil met de reis naar Zuid Afrika die wij 3 jaar geleden maakten. We huurden toen een auto en hadden onze eigen tent bij ons. We kochten een tafeltje en stoelen en dat was dat.

Nu hebben we een Tom Tom, Garmin GPS systeem, achteruitrijcamera, laptop, sneeuwkettingen, brandblusser, WIFI-antenne, radio en nog veel meer bij ons.

Maar ja het wordt ook ons huis voor het komende half jaar, dus dan heb je aardig wat spullen

"nodig".

Anne-Marie heeft al heel wat uren op internet doorgebracht met het zoeken naar informatie over de landen die we gaan bezoeken. Een order vol route's en info gaat mee en natuurlijk ook een kist boeken. Verder hebben we een e-reader gekocht, om digitaal boeken te kunnen lezen.

Al met al een hoop nieuwe apparaten waar we mee moeten leren werken.

Of dat allemaal gaat lukken zullen wij zeker laten horen in een van de volgende verhalen.

Hopelijk kunnen we spoedig gaan vertrekken want we hebben er zin in.....

In ieder geval moeten we voor 1 april weg zijn want dan komen Ton en Pierre in ons huis wonen.